Springhill Schoolhouse
Project Location: Springhill, Mississippi
Client: Belinda Stewart and Michael Davidson
Date Completed: Ongoing

Belinda and her husband Michael purchased the former Springhill Schoolhouse in 2002. They have lovingly rehabilitated it to provide 4 apartment spaces, a kitchen, auditorium space and other ancillary functional spaces. Non-original partitions were removed and the former classroom layouts were utilized to provide loft-type living spaces. The auditorium has been restored and provides multi-functional space for the residents and community. The original remaining materials have been restored – including; hardwood floors in all rooms except for the concrete in the hallways, exterior concrete and plaster walls, interior brick and plaster hallway walls, interior wood stud, lath and plaster partition walls, wood 9 over 9 divided lite windows and wood paneled doors and hardware.